Item 210b
pq8-combo-std9
PDFSkriv ut

PQ8 Combo Kit SG Standard (210b)

Komplett Cordona Quickshifter pakke inkludert elektronikkenheten, ledningsnett, SG Switch og girstag. Med andre ord, ALT du trenger for å komme i gang. Man kan i tillegg supplere med Batwing Shiftlight LED for synlig varsel i cockpit. Dette er settet 90% av våre kunder med japanske sportssykler kjøper.
Array
Pris
kr. 4.890,00
Beskrivelse


PQ8 Combo Kit SG
Precision Quickshifter 8 Kit (PQ8)
Full gass elektronisk girskifte, sømløs akselerasjon...

 

Roadracing sykler, Gatesykler, Dragrace sykler, Gokarts, Crosskarts, i grunnen
hva som helst med sekvensiell girboks.
Fremragende for sykler med bensininnsprøyting, og interfererer ikke med innsprøytningsvarsellys. Konstruert 2008 med nyeste tilgjengelige teknologi.
Vinner rett ut av esken, vi tok tittelen i Nordic BoTT med en prototype av PQ8 installert på en Ducati 1098s.

 

 

 

5 enkle programmeringsmenyer for oppsett
(Klikk på bildene for større versjon)

Kuttoff tid satt til 67 ms Automatisk av/på satt til 3000 rpm
Shiftlight satt til 13300 rpm Turtallsføler satt til 4-takt
alt  

 

 

Om PQ8, Precision Quickshifter 8


En Cordona PQ8 Racing Shifter er en høyteknologisk enhet som vil øke utelsen på din motorsykkel eller andre kjøretøy drevet av motorsykkelmotorer, ved å muliggjøre lynraske opp-giringer uten å slakke av på gassen eller ved bruk av kløtsjen, elektronisk.

PQ8 Racing Shifteren har blitt utviklet av profesjonelle roadracingførere, såvel som amatører, og den har interne kvalittetskomponenter fra både U.S., E.U. og andre land..


Ytelse

En normal opp-giring betyr at motoren er frakoblet bakhjulet/girboksen over en distanse på omtrent 3m, selfølgelig avhengig av hvilken hastighet sykkelen har. Virvelstrømmer med luft oppstår da også i innsugsmanifoilene på grunn av avslaget på gassen, noe som igjen fører til restriksjon i luftstrømmen til motoren når gassen åpnes fullt igjen.

Med Cordona Racing Shifter vil denne tilbakelagte distansen på hver opp-giring minske til omtrent 1m med samme hastighet som i forrige eksempel, og ingen virvelstrømmer oppstår i luftstrømmen siden gassen holdes fullt åpen gjennom hele girskiftet. Tenningen vil kuttes i kun en liten brøkdel av et sekund, og dette vil ta igjen mange meter rundt en roadracingbane eller på en dragracestripe. Vi har også sett at førere har kjørt ned rundetidene sine med 1,5s på baner med tider rundt 1 minutt i rundetid. Typisk 0,2s i dragrace og 1,5s på roadracingbanen ville ha kostet minst 20-30.000,- i deler og arbeid.

Du kan prøve å forestille deg et løp mellom to like førere med like sykler, hvor den ene har installert PQ8 Racing Shifter. Føreren med quickshifteren installert vil dra ifra for hver eneste giring rundt banen i et vanligvis langt løp. Han vil nok også sannsynligvis passere mållinjen mange meter før den konkurrerende føreren.

Cordona Racing Shifteren er mindre og lettere enn de fleste av sine konkurrenter, hele kitet veier bare rundt 300g , hvor CPUen måler 95x70x28mm.


Teknisk informasjon

Cordona Racing Shifter fungerer sammen med en bryter montert på gir linkarmen på motorsykkelen, hvor denne sender et signal til tenningskuttemodulen (CPUen) som kutter tenningen en kontrollert tid når girsjalteren aktiveres. Mens CPUen inngriper i tenningen, vil momentet i girkassen slippe litt slik at neste gir legges inn, før tenningen aktiveres kontrollert tilbake igjen. Det hele foregår altså uten å bruke kløtsjen eller slakke av på gassen.

PQ8 modulen kutter strømmen til coilene, mellom coilen og ECU (Electronic Control Unit) enheten på sykkelen. Den bruker ny teknologi for å kutte tenningen, og vil derfor IKKE påvirke innsprøytnings varsellamper som de fleste ander quickshiftere på markedet. I realiteten vil ikke sykkelens egen ECU egang vite at tenningen ble kuttet.

Noen qucikshiftere kutter strømmen til CDI (Capacative Discharge Ignition ) enheten på høye turtall, noe som kan skade tenningssystemet på sykkelen.

Legg også merke til at PQ8 ikke bare legger coilene til jord (-) via tenningskuttsløyfen slik flere andre quickshiftere på markedet, noe som vil gi feiltenning og etterhvet også mulig skade på motoren.

Det er ingen ekstra slitasje på tenningssystemet ved bruk av Cordona Racing Shifter, siden man bare styrer spenningen til coilene av og på med hjelp av avansert intern teknologi og komponenter for å unngå feiltenning.

Slitasjen på kløtsjen blir faktisk minsket, siden denne ikke lengre brukes ved giringer oppover.

Det er en enkel sak å sette tilbake sykkelen til sin opprinnelige stand hvis den skal selges og man ønsker å beholde PQ8 Quickshifter installasjonen over på sin neste sykkel. PQ8 kommer levert med "plug-and-play" tilkoblinger til de fleste moderne sykler. Passer rett på Denso og Mitsubishi coiler som er det mest brukte på fleste sportsykler.


Hva medfølger i kitet ?

I PQ8 kitet medfølger : CPU enheten, "Plug and play" ledningsnett, SG Switch, aluminium linkstag, borrelås for montering av CPU enhet, 2 x Cordona krom klistremerker. Alle kit inkluderer enkel step-by-step instruksjoner på engelsk/skandinavisk (snart).


Installasjon

Installasjonen utføres vanligvis i løpet av en ettermiddag med vanlig verktøy av hjemme-mekke typen, så det skal ikke være nødvendig med en motorsykkelmekaniker for å oppleve lynraske girskifter. De fleste kjøper denne KIT versjonen, som inneholder vår egen SG Switch som passer rett på de aller fleste merker og typer sykler.


Passer på modeller ?

Se Applikasjonsliste